pondělí 28. prosince 2015

DIY: purple minions

Ahojky,


dnes mám pro vás další návod. Tentokrát na plyšáka z ponožek. Je to skvělý tip na dárek. Konkrétně jsme vyrobila fialového mimoně. Budete potřebovat nůžky, ponožky ve fialové a černé barvě, nit ve fialové, černé a šedé barvě, pingpongový míček, knoflíky, tavnou pistoli, jehlu, laky na nehty, fialovou a černou vlnu, valetín, flees (filc) v černé, šedé a bílé barvě. Zajímá vás, jak na to? Tak čtěte dál.


Vše začalo nákresem na papír. Rozmyslela jsem si, jak bude vypadat, co vše budu potřebovat. A pak už jsem se vrhla na nákup potřebných věcí. Na obrázku jsou pouze základní věci. Celý seznam je vyjmenován výše.


Nejprve si vezmu fialovou ponožkou a naplním ji vatelínem od špičky přibližně až k patě. Nepotřebný zbytek odstřihnu. 



Vezmu si fialovou nit a vzniklý otvor prošiji. Tímto vznikne základ pro tělíčko. 



Hotové tělíčko.

Jako další část, kterou vytvoříme budou kalhoty. Na kalhoty potřebuje černou ponožku. A uděláme je tak, že ustřihneme špičku, kterou použijeme. Špičku ponožky natáhneme na tělíčko a přišijeme. 



Jako další na řadu přijdou kšandy. Ty vyrobím z černé vlny. Změřím si na dlouhé kšandy budou a poté nastříhám asi 10 kousků, které rozdělím na půl. (5 na jednu kšandu) Na každé straně udělám uzel. Poté kšandy přišiji. Na jeden uzlík přišiji knoflík. Ten přijde dopředu. 


 Jako další přijdou na řadu zuby. Vyrobím je z bílého fleesu nebo filcu. Celkem jich potřebuji 5. Největší bude uprostřed a další se budou zmenšovat. Zuby přišiji pouze na dolní hraně a na bocích do půlky, aby odstávaly.


Teď přijdou na řadu ruce. Na ruce potřebuji fialovou ponožku a černý flees (filc). Ruce by měly být delší než tělíčko a budou směřovat dozadu. Z černého fleesu vyrobím rukavice, které přišiji k fialovým pruhům z ponožky. Takto nám vznikne ruka, kterou přišiji z tělu.


Oko vyrobím tak, že rozpůlím pingpongový míček. Kolem míčku použiji šedý flees, který vytvoří rám pro brýle. Oko přilepím pomocí tavné pistole. Z fialové ponožky si vystřihnu kousek, který použiji na víčko. Také ho přilepím.


Čočku v oku namaluji pomocí laku na nehty. Použila jsem fialový a černý. Necháme zaschnout. Z černého fleesu si vyrobím proužek, který bude tvořit pásek od brýlí. 


Nohy vytvořím stejně jako ruce. Přišije je a nakonec udělám vlasy. Na výrobu vlasů použiji fialovou vlnu, kterou nastřihám na proužky, které uprostřed svážu a přišiji k hlavě.


Jak se vám mimoň líbí? Vyzkoušíte tento návod?




2 komentáře:

Děkuji za každý váš komentář :)