pondělí 9. dubna 2018

Strong is a new skinny

Strong is a new skinny. Toto moto je v poslední době velmi oblíbené. Trend vychrtlých ideálů nahrazují vysportované, pevné a svalnaté ženy. Ale někdy to může být přechod od extrému k extrému. Důležité je najít si svojí zlatou střední cestu a po té jít. Neporovnávejte se s ženami, které vidíte všude na instagramu, protože to, co vidíte, není vždy reálné. Hodně záleží na světle, postoji a tak dále. Určitě to znáte sami, jak si udělat hezčí a přitažlivější postavu na fotce. Někdy za tím jsou i hodiny pózóvání. 

Chápu, že máte pocit, že se s nimi musíte srovnávat, také jsem to dělala a občas i teď se přitom přistihnu, že si řeknu, ta mám lepší stehna než já nebo má pevnější zadek. Ale pak si řeknu, je to jen fotka, nevím, jaké je v reálu, buď ráda za to, co máš, vždy může být hůř. 

Být sama se sebou spokojená je to nejlepší, co pro sebe můžete udělat. Vykašlete se na svojí váhu, důležitější je, jak se cítíte. Buďte pozitivní, nebuďte na sebe extrémně přísní, nejsme stroje, každý někdy ujede a poruší svůj režim. Je to přirozené. Netrestejte se za to, akorát si tím ublížíte. Naopak se chvalte za každý malý pokrok, který se vám podařil. Zvládli jste o tři opakování víc? Uběhli jste dál? Dodrželi jste pitný režim? Zhubli jste pár centimetrů v pase? Vše se počítá a buďte na sebe hrdý.



Pokud se chcete s někým porovnávat, tak sama se sebou. Foťte se během vaší cesty za vysněnou postavou. A porovnávejte si jednotlivé měsíce. Pokroky, které na fotkách uvidíte, vás budou motivovat k dalším pokrokům. Dobré také je, se jednou za čas změřit a porovnat si míry. Váha sama o sobě až tak důležitá není, protože na fotkách můžete vypadat stále lépe a lépe, ale váha vám bude ukazovat víc a víc. Vyšší číslo by vás akorát demotivovalo, vím to sama. Proto se raději moc nevážím. Ale rostoucí číslo na váze nemusí znamenat, že byste tloustli. Nabíráte svaly a ty jsou těžší než tuk. Dám vám příklad. Dvě stejně vysoké dívky, obě váží 60 kg, jedna sportuje a druhá se jen válí doma. Stejná váha, ale velký rozdíl na těle. Tímto příkladem vám chci ukázat, že číslo na váze neberte jako rozhodující ve vaší cestě. 

Je jen na vás, jak se k tomu postavíte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář :)