úterý 24. května 2016

Jak na to: Pedikúra

Ahoj!

Teplých dnů neustále přibývá a bude přibývat a proto  je důležité, abychom měli krásné upravené nejen nehty, ale celkově celé nožky. Protože se blíží čas otevřených botiček. Nejlepší je se o nohy starat pravidelně a ne až v době, kdy už se to nedá vydržet nebo když už je skoro pozdě. Ale lepší začít pozdě než nikdy.


Péči o nohy bychom měli věnovat nějaký ten čas, protože jsou to právě nohy, které nás nosí celý den. Proto si to za odměnu zaslouží. Najděte si každý den pár minut na to, abyste jim dodali hydrataci, novou barvu, zbavili je staré kůžičky nebo je namasírovali. Stačí aspoň něco z toho. Nemusíte dělat vše každý den. Ale bylo by dobré si jednou začat vyhradit čas, kdy jim věnujete větší péči než tu každodenní.V dnešním článku vám dám pár rad, jak na to. 

Začínáme!

Nejprve se zbavíme starého, oprýskaného laku (pokud nějaký máte). Na vatový tampónek naneseme malé množství odlakovače. Tampón s odlakovače přiložíme na nehet, necháme chvíli, aby se lak rozpustil a poté lak setřeme. Opakujeme dokud nesundáme všechen lak. Takto pokračuje na všech prstech. Nový lak nebudeme nanášet hned. Ten naneseme až nakonec. Po odlakování laku zastřihneme nehty do rovna (aby nehet nezarůstal) a dočistíme pilníkem. Také nezapomeneme na odstranění přebytečné nehtové kůžičky.


Odumřelá kůže nemá šanci!

Dalším důležitým krokem je odstranění zrohovatělé odumřelé kůže, která se vytváří především na patách, kde nás trápí nejvíce, dále pak na palci a podobně. Kůži odstraníme nejlépe, když bude pořádně změklá. Toho dosáhne tak, že si napustíme teplou vodu, můžeme do ní přidat mořskou sůl (viděla jsem i speciální jen pro koupele nohou). Nohy do vody ponoříme na cca 10 minut, klidně i déle. Poté vezmeme pemzu nebo škrabku k tomu určenou a odumřelé buňky odstraníme. Pro ještě lepší výsledek můžeme použít peeling na nohy, po použití jsou nohy hezky jemné.

Hydratace

Na konec nohy pořádně hydratujeme. Buď použijeme krém speciálně na nohy, který nohou dodá i svěží vůni, nebo můžeme použít jakýkoli hutný a vláčný krém. Krém do pokožky vmasírujeme a nohy necháme aspoň chvíli odpočívat, taky si jednou za čas zaslouží.

Lak?

Lak nanášíme až úplně na konec. Protože kdybychom lak nanesli na nehty hned po koupeli, tak by nám lak moc dlouho nevydržel a poprskal by, protože nehet vlivem vody nabobtnal a zvětšil svůj objem. Proto nehty lakujeme až když jsou nehty opět "normální". Ideálně několik hodin po nebo druhý den.



Jakou péči věnujete svým nohou vy?

2 komentáře:

  1. Pěkný článek :) taky už jsem si říkala, že by bylo potřeba nalakovat si i nehty na nohou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já už se konečně dokopala k tomu, abych si je odlakovala :D

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář :)