úterý 17. května 2016

Fénování vlasů pomocí kulatého kartáče

Krásný den všem přeji,
dnes mám pro vás článek o tom, jak si fénovat vlasy pomocí kulatého kartáče. Pomocí kulatého kartáče můžete fénovat jak rovné vlasy, tak i vlnité či kudrnaté. A věřte tomu nebo ne, tak je pomocí něj narovnáte. Stačí jen troška zručnosti a je to.

Jaký kartáč vybrat?

To záleží v podstatě jen a jen na vás. V dnešní době je nepřeberné množství kulatých kartáčů, existují jak z umělých, tak i přírodních štětin nebo jsou i kombinované. Dále jsou různé velikosti - od průměru 15 mm až po velké, myslím že až 9,5 cm. Jediné, co bych vám doporučila, co se týče kartáče, tak to, že čím delší vlasy, tím větší průměr. Také když zvolíte větší průměr, tak dosáhnete většího objemu.

Jak začít?

Umyté vlasy lehce vysušíme pomocí ručníku. (nedrhnout!) Nastříháme do nich sprej pro lepší rozčesání (není nutné). Opatrně rozčešeme, začneme od konečků a postupujeme ke kořínkům, zamezíme tím zbytečnému trhání vlasů. Vlasy rozdělíme a sepnete pomocí skřipce. Vlasy rozdělíme tak, že necháme volně pouze spodní část vlasů a to asi do výšky uší. Další partie bude nad ušima a poslední pak horní partie na temeni a ofina.



TIP: pro větší objem použijte tužidlo.

Jde se na foukání s kartáčem.

Pokud máte vlasy rozdělené, tak si vezmete do jedné ruky kulatý kartáč a do druhé fén. Pokud je to možné, tak si nastavíme nižší teplotu vzduchu, abychom vlasy tolik nevysušovali. Vlasy nefénujte úplně mokré, zbytečně je budete zatěžovat. Stačí když budou vlasy vlhké, zabere to méně času a účel to splní stejně. Vezmu si pramen do ruky a podložím ho kartáčem, namířím na něj fén a pomalu postupuji je konečkům. U hlavy tahám kartáč od sebe, abych vytvořila objem. Konce protáčím lehce dovnitř. Pokud máte vlasy vlnité, tak jednou mějte kartáč pod pramenem a podruhé nad ním. Pokud si nevíte rady, tak tady je celkem dobré video. :) Vlasy na temeni foukám směrem dozadu. Ofinu nechám až na konec a upravím podle sebe (rovně, dozadu, na patku).

TIP: pro větší lesk vetřete olejíček na vlasy ještě před foukáním. Vlasy tak budou ještě jemnější. 
POZOR: olejíček patří pouze na konečky!


Fénujete si vlasy? Nebo je necháváte schnout volně?

2 komentáře:

  1. väčšinou fénujem keď nestíham , aj to len klasicky, nič špeciálne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji je tahle taky nefénuji pořád. :) Jen když mám víc času.

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář :)