pondělí 7. března 2016

Jak na perfektní obočí?

Zdravím všechny a přeji krásný den,
dnes mám pro vás po delší době zase jeden kosmetický článek. Tentokrát se zaměříme na obočí. Mé obočí je od přírody velmi tmavé, dá se říci, že je úplně černé. Hodně lidí se mě ptá, zda si obočí barvím, odpověď je jednoduchá, mám to štěstí, že si ho barvit nemusím. Ale to neznamená, že se o něj nemusím starat. Opak je pravdou, právě kvůli tomu, že ho mám tmavé, tak jsou vidět všechny chloupky mnohem dříve než u světlého obočí. Také mi příroda bohužel nadělila velmi bujné obočí, takže ho rozhodně nemůžu nechávat v původním stavu. To by nechtěl nikdo :D Obočí jsem si začala upravovat asi kolem 13 roku, kdy jsem o sebe začala jevit trošku větší zájem a chtěla vypadat trošku k světu, ale buďme k sobě upřímní, jak takový pokus asi může dopadnout? Pinzety jsem se samozřejmě bála, takže jsem sáhla po žiletce! Ano velmi chytrý nápad, ale berte to tak, že jsem byla malá a hloupá. Kvůli tomu mi teď chloupky rostou i na čele a nad obočím :D takže to prosím ve vlastním zájmu nezkoušejte. Vím o čem mluvím. O pár let později jsem přeci jen po té pinzetě sáhla a tak jsem si to zalíbila, že mi z obočí zbyla jen tenká čárka. Také žádná sláva, ale v té době jsem byla vyloženě nadšená. Když se na to dívám zpětně, už bych do toho znova nešla. Pak také přišlo období širšího obočí, ale pro změnu s velkou mezerou. Myslím, že u toho jsem vydržela nejdéle. Není tomu tak dlouho, co jsem ho ještě měla. Ale pak jsem jednou zkoušela indické líčení a tam se nosí obočí blíže u sebe a nevypadalo to špatně. Tak jsem si řekla, že si ho nechám dorůst. První dny či týdny byly těžké, pořád jsem měla nutkání ty dorůstající chloupky vytrhat, ale vytrvala jsem a obočí mi krásně dorostlo. Ze začátku jsem ho musela hodně dokreslovat a teď už jsem si na to tak zvykla, že mi to přijde normální. Mohla bych existovat i bez dokreslení, obočí už mi vážně krásně zarostlo, ale přijde mi, že to tak vypadá lépe a je upravenější. No budete moci posoudit sami. Tak teď už přejdeme k té upravě. :)

Pro úpravu obočí používám převážně stín v tmavě šedé barvě, zkoušela jsem i černý, ale ten byl až moc tvrdý. Ten tmavě šedý mi vyhovuje víc. Mám doma také i tmavý korektor na obočí, o kterém jsem si již zmiňovala zde. Akorát ho moc nepoužívám, stín je prostě stín. Dále na obočí používám bezbarvou řasenku pro uhlazení neposedných chloupků.


Jaký tvar zvolit?

Tvar bychom měli volit, co nejvíce přirozený a moc ho neměnit, jelikož obočí je pro obličej jako rámeček u obrázku. Ideální tvar je takový, který jde lehce nahoru a pak klesá dolů. Ale pokud máte od přírody rovné obočí, nedá se nic dělat. Vůbec to nevadí. Já osobně si trhám i pár chloupku nad obočím, jelikož ho mám opravdu hodně husté a řekla bych, že to není ani poznat.


Na co dát pozor?

Důležité je, aby obočí nebylo moc krátké. Obočí by mělo začínat u kořene nosu a končit až kousek za vnějším koutku oka. Rozhodně by nemělo končit v polovině oka nebo naopak až v polovině oka začínat. Pokud máte od přírody obočí velmi řídké, tak raději zvolte tužku na obočí v nějakém hnědém odstínu a jednotlivé chloupky dokreslete jednotlivými tahy, výsledek je pak mnohem přirozenější.

Před vykreslením stínem.


Po vykreslení stínem.


Jak si upravujete obočí vy?

16 komentářů:

  1. Já mám obočí tmavé a husté. Aby mělo nějaký tvar tak ho vytrhám nenápadně i nad obočím a hlavně pod obočím. Ty krátké chloupky někdy vytrhnout nejdou, to je moje smrt :D tak musím počkat až dorostou :D Vždy ho potom jen upravím tužkou na oči od Miss Sporty aby mělo hezký ostrý tvar :)

    www.nicolepicknmix.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to úplně vím o čem mluvíš. Ty krátké chloupky jsou děs. :D

      Vymazat
  2. Upravuji tužkou, stínem a pak gelem :)
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
  3. Já upravuji stínem a pak takovým barevným gelem od MeMeMe... :-)
    http://verrygusto.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Já upravuji stínem a pak takovým barevným gelem od MeMeMe... :-)
    http://verrygusto.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkný článek, máš hezké obočí :) já si ho upravuji stíny na obočí od essence :)

    OdpovědětVymazat
  6. ty máš krásne husté a tmavé obočie aj bez úpravy, to ti veľmi závidím :)
    Drew's Beauty

    OdpovědětVymazat
  7. Ja vždy svoje obočie dokašlem, ty ho máš pekné :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já většinou jen trhám, ale tento návod je vážně super, hlavně o tom "tvarování". Myslím, že by si ho mělo přečíst více lidí! Hlavně takoví, co mají světloučké blond vlasy a tužkou si nakreslí málem 5 cm hrubé černé obočí :D Nebo i ti, co si svoje obočí vytrhají úplně a místo něho si dokreslí šílenou, křivou tenkou čárečku. Jsem za přirozené obočí a myslím, že Tvůj návod tomu odpovídá :) Díky za něj!

    Piosek
    www.piosek.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za názor. Rozhodně s tebou souhlasím ,že by obočí mělo být, co nejvíc přirozené.

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář :)