pondělí 23. listopadu 2015

Haarpflege

Ahojky,
přeji krásné pondělí. V dneska jsem si pro vás připravila článeček o produktech, které používám na vlasy. Mám jich doma samozřejmě ještě víc, protože v dnešním článku nebudu zmiňovat stylingové produkty (jako tužidla a další). I tak si myslím, že jich bude dost. Produktů jsem už vyzkoušela tolik, že to nejde ani spočítat. Některé stále obměňuji, ale některým zůstávám věrná už nějaký ten čas.


Začnu šampónem a kondicionérem (kdyby to teď četla mistrová, tak mi vynadá :D správně se říká regenerátor, ale všichni používáme slovo kondicionér). Šampón snad měním nejčastěji. Nějak prostě nemohu najít ten nejlepší. Navíc po nějaké době mi přijde, že si na něj vlasy zvyknou a už to není ono. Momentálně používám šampón pro barvené vlasy od Avonu. Šampón je o obsahu 400 ml a celkem příjemně voní. Je cítit i po delší době. Což se mi moc často nestává. Většinou šampón z vlasů necítím nebo jsem na něj nejspíš zvyklá. Kondicionér mám momentálně také od Avonu, ale ne ze stejné sady. Protože šampónu mám vždy větší spotřebu, jelikož kondicionér nepoužívám pravidelně, ale jen občas. Kondicionér je o obsahu 250 ml. A má velmi příjemnou vůni. 


Další produkt, který používám je vlasová voda od značky Dixi. Vlasovou vodičku používám jen občas, protože se mě moc nebaví dělat si masáž hlavy sama. Vlasové vody se prodávají na různé typy vlasů a pokožky. Každá je specifická něčím jiným. Tato vodička je na suché vlasy se sklonem k tvorbě lupů. Masáž, kterou provádíme s vodičkou prokrvuje pokožku hlavy a dochází, tak k lepšímu proudění krve ke kořínkům a vlasy jsou tak lépe vyživovány.


Další vlasové přípravky, které používám je ochrana před teplem a sprej pro namáhané vlasy. Nepoužívám oba dva současně. Buď používám jeden nebo ten druhý. Tepelná ochrana mi už dochází, ale už jsem si vybrala jinou. (tak mi jí snad Ježíšek donese :D) Teplená ochrana je od Oriflame. Spray je od Gliss Kur. A krásně voní. Vlásky jsou po něm hezky jemné a dobře se rozčesávají. Zatím jsem s ním maximálně spokojená.


Úplně nakonec používám do konečků olejíček od Pantene. Vyhovuje mi, že je tekutý. Konečky jsou po použití jemnější a nejsou tolik suché. 


Tyto dva produkty používám tak jednou týdně. A používám je jako péči navíc. Kokosový olej určitě znáte a pokud ne, tak vám povím ,že je to vážně malý zázrak.  Jeho využití je velmi široké, dá se využít jak v kuchyni, tak i v kosmetice. Já ho používám jako zábal na konečky. Nanesu ho na vlhké někdy i suché konečky, zabalím do ručníku a nechám působit (někdy hodinu někdy déle, závisí kolik mám času). Druhý olejíček by měl podporovat růst vlasů. Stačí pár kapek, které se vmasírují do vlasové pokožky a nechá se půl hodiny působit. poté se opláchne. Někdy ho nechávám i déle.


Používáte některý k uvedených přípravků? Jaké jiné používáte?



5 komentářů:

  1. Kokosový olej je také moje stálice a mám ho moc ráda. Jinak za mě nej olej na vlasy je Orofluido od Revlonu, navíc božsky voní !
    LENNY MALI i DANMARK

    OdpovědětVymazat
  2. súhlasím kokosový olej je top vecička! snáď na všetko

    OdpovědětVymazat
  3. Já používám teď šampon a kondicioner z DM od značky Alverde, potom olej na vlasy od Gliss Kur, vlasy mi začaly hodně padat, nevím čím to je, snažím se používat co neméně silikonových přípravku, tak uvidíme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je určitě moc dobrý krok, přestat používat silikony. Vlas zbytečně zatěžují. Možná zkus nějaké vitamíny kvůli tomu padání. :)

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář :)