neděle 15. listopadu 2015

DIY: Die Mode des 20. - 30. Jahrhunderts

Ahojky,
v dnešním článku Vám ukáži, jak dopadl můj vlastní výtvor. Ušila jsem si šaty, které jsem chtěla použít pro kostým ve stylu 20. - 30. let. Neboli flapper girl. V hlavě se mi zrodil nápad, jak by měl kostým vypadat. Výsledná forma není taková jaká měla být, ale jsem spokojená. :D


Hallo,
Im heutigen Artikel werde ich Ihnen zeigen, was habe ich gemacht. Ich habe ein Kleid aus 20. -. 30. Jahren genäht. Das Ergebnis ist nicht so, wie es sein sollte. Aber ich bin zufrieden.

Tady je kreslený návrh. Již při kreslení jsem promýšlela, jaká barva šatů by se mi líbila. Jaké zvolím doplňky, líčení a účes. Dále jsem si také musela vymyslet z čeho šaty ušiji. Zvolila jsem obyčejné červené triko velikosti XXL, které jsem koupila za pár kaček u Vietnamců. Aby mi nebylo líto ho rozstříhat. Dále jsem si koupila peříčka, čelenku. Na šaty jsme původně chtěla našít i černé třásně, jak je vidět v návrhu, ale nakonec jsme je tam nedávala. Třeba je tam jednou ještě přišiji.

Zuerst: Der Zeihenvorschlag. Ich habe die Farbe, das Material und den Schnitt durchgedacht. Welche Accessoires, Schminken und Frisur werde ich haben. Die Kleider habe ich aus einem großen roten T-shirt genäht. Dann habe ich die Federchen, das Stirnband gekauft.





Tady už jsou všechny potřebné věci nakoupené. A zábava může začít. Na triko jsem si načrtla přibližnou šířku. Změřila jsem se a míry přenesla na látku. Poté jsem látku sešpendlila a vyzkoušela, jak šaty budou sedět. Popřípadě jsem špendlíky poupravila. Jakmile jsem byla se střihem spokojená, tak jsem odstřihla přebytečnou látku. A části sešila na šicím stroji. Nakonec jsem k šatům přišila ramínka, která jsem ušila ze zbylé látky. Čelenka byla už více méně hotová, když už jsem jí koupila. Měla jsem štěstí a vybrala si jednu moc pěknou. Takže stačilo jen přidat peříčka. Ty jsme k čelence přidělala pomocí drátku nebo se dají i přilepit.

Hier habe ich alles eingekauft. Ich habe selbst gemessen. Die Kleider habe ich zusammengesteckt. Dann habe ich die Kleider probiert. Das Stirnband habe ich mit Federschen gesmückt. 


Jako doplňky jsem zvolila bílé dlouhé korále, které jsem jednou obtočila kolem krku. Obula jsme si černé lodičky se špičkou na nižším podpatku. K líčení a účesů se rozepíši v jednom z dalších článků, protože si myslím, že si zaslouží větší pozornost. Ale jen něco málo k tomu. Na rty jsem použila rudou rtěnku, která ladí se šaty. A jako účes pokládanou vlnu. Tu bohužel na obrázku vidět nemůžete. Na tu se můžete těšit příště.

Als Accessoires habe ich lange weiße Koralle gewäht. Ich habe schwarze Pumps angezogen. Im nächste Artikel spreche ich über die Frisur und Make up. 

A tady je výsledek. 
Hier ist das Ergebnis.

PS: na závěr bych šaty doplnila ještě černým peříčkovým boa.

4 komentáře:

  1. Wow, krásné šaty :) moc se ti povedly :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji :) byla s nima docela práce, ale jsem spokojená :)

      Vymazat
  2. To bych nezvládla :D Já vůbec šít neumim

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi to nějakou dobu trvalo než jsem se to naučila. :D a kupodivu těžší pro mě bylo naučit se šít na stroji :D

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář :)