úterý 29. března 2016

cvičební plán na měsíc

Krásný den všem přeji,

dnes mám pro vás článek o cvičení. Jsou to již tři měsíce, co pravidelně cvičím. Cvičím doma 3x týdně. Ráda bych chodila do posilovny, ale pro mě jako studentku, je levnější cvičení doma. Potřebujete k tomu jen pár věcí jako je podložka, činky. Ty jsou stěžejní. Také můžete využít i pár doplňků jako je gymnastický míč, různé gumy na cvičení, švihadlo a podobně. Momentálně cvičím s 3 kg činkami, které jsem dostala k Vánocům. Předtím jsem měla 1 kg. Někdo se může smát, že 1 kg nic není, ale musím se přiznat, že jeden čas bylo i to jedno kilo hodně. :D A já měla co dělat. Mám totiž velmi slabé ruce. Neudělala jsem ani jeden pánský klik až k zemi. Musím se pochlubit, že už jsem ruce posílila a pánský klik udělám. Mám z toho velkou radost, teď už jen zbývá navyšovat počet. Dalším cílem by mohl být přítah na hrazdě. Ruce jsme nikdy moc necvičila, protože jsme myslela, že mým hlavním problémem jsou nohy, že je potřebuji zhubnout a zpevnit. Říkala jsem si, na co mít svalnaté ruce, nejsem přeci kluk. Postupem času jsem svůj názor změnila a zaměřila se na opak. Nohy mám od přírody svalnaté, takže je těžko budu shazovat, tak je "jednodušší" nabrat horní polovinu těla. Cvičební plán jsem tedy zaměřila hlavně na ruce, ale na nohy také nezapomínám. Jen na ně mám méně cviků. V tomto článku vám ukáži můj cvičební plán na první měsíc. Je rozdělen na trénink A a trénink B. V každém z tréninků se věnuji jiné části těla. Trénink A je zaměřen prsa, horní záda, ramena, předloktí a břicho. Trénink B je zaměřen na zadek, nohy, biceps, triceps, lýtka, břicho. 



Cvičím pondělí, středa a pátek. Podle chuti a času si dávám v úterý a čtvrtek skok přes švihadlo. Prozatím cca 20 minut. Postupně navyšuji. Začala jsem na 10 minutách a podle pokroku navyšovala. Musím říci, že v poslední době tolik neskáču, ale jak bude ve škole zase volněji a nebudu muset prát závěrečnou práci, tak se do toho obuji více. Navíc bude venku tepleji a bude se dát podniknout více věci.

V této tabulce je rozpis, jaký trénink cvičit. Cvičení je rozděleno do 4 týdnů. Jednotlivé tréninky se střídají.


Tady je ukázka tréninku A:


Ukázka tréninku B:


No a na konec mám pro vás ukázku výsledku mého pokroku.


Jakékoli dotazy k plánu ráda zodpovím v komentářích.


4 komentáře:

  1. ťa obdivujem že dodržiavaš pekne 3 krát do týždňa, u mňa je to veľká bieda, doma cvičím najmä nohy a zadok, a keď som v posilke tak sa snažím ruky, presne ako ty, ja mám tiež málo sily, no už je to lepšie, cítim že aj vyše kg zvládnem, aj bicák trošku narástol, no ten zadok a nohy sú bieda stále :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, také vidím největší pokroky na ruku, ale na stehnech a zadečku moc ne. :/

      Vymazat
  2. Já mám teda raděěji posilovnu, přijde mi, že jsou ty výsledky prostě mnohem viditelnější než cvičením doma, nemám tu tolik strojů a ani závaží jen do deseti kilo :/, ale nestíhám chodit do posilky, potřebovala bych tam chodit v 6 ráno, jenže to je ještě všude zavřeno, tak jsem odsouzená k cvičení doma, tak uvidíme, jak to dopadne :) jinak gratuluji k výsledku, je to super! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně souhlasím, že výsledky jsou viditelnější v posilovně než doma. Sama vim, že jsem v posilovně výsledky viděla už během prvního měsíce a docela znatelné. Jinak ti moc děkuji. :)

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář :)