Recept pro milovníky italské kuchyně. Už nevíte na jaký způsob si udělat těstoviny s vaší oblíbenou italskou omáčkou? Nezoufejte, mám pro vás tip na super chutný oběd - těstovinový koláč s mletým masem a rajčatovou omáčkou.
Potřebujete:
- těstoviny rigatoni
- sýr (eidam, parmezán, mozarella...)
- mleté maso
- olej
- rajčatová omáčka
- sýrová omáčka
- sůl, pepř
- formu na kulatý koláč
Postup:
Nejprve dejte vařit těstoviny rigatoni ve slané vodě. Nezapomeňte dát dostatek vody, protože těstoviny se hodně zvětší. Vařte je o minutu méně než je psáno na obalu, aby držely postavené. Po uvaření je propláchněte ve studené vodě, abyste se o ně nespálili až budete vykládat do formy.
Formu na koláč vytřete olejem, aby se těstoviny nepřilepily. Do takto připravené formy vyskládejte těstoviny tak, aby stály (otvorem nahoru a dolu). Těstoviny na sebe moc nenatlačte, aby mohla omáčka vtéct i dovnitř.
Mezitím si osmahněte mleté maso a přidejte k němu rajčatovou omáčku. Chvilku povařte.
Dejte předehřát troubu na cca 180 °C.
Připravte si svoji oblíbenou sýrovou omáčku nebo bešamel. Nalijte ji na těstoviny tak, aby omáčka natekla i dovnitř těstovin.
Na tuto vrstvu nalijte masovou omáčku a dejte zapéct na 15 minut.
Po 15 minutách formu vyndejte a posypte sýrem. Dejte znovu do trouby na dalších 15 minut.
Po upečení nechte 10 minut vychladit a můžete sundat z formy a podávat.
Mezitím si osmahněte mleté maso a přidejte k němu rajčatovou omáčku. Chvilku povařte.
Dejte předehřát troubu na cca 180 °C.
Připravte si svoji oblíbenou sýrovou omáčku nebo bešamel. Nalijte ji na těstoviny tak, aby omáčka natekla i dovnitř těstovin.
Na tuto vrstvu nalijte masovou omáčku a dejte zapéct na 15 minut.
Po 15 minutách formu vyndejte a posypte sýrem. Dejte znovu do trouby na dalších 15 minut.
Po upečení nechte 10 minut vychladit a můžete sundat z formy a podávat.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za každý váš komentář :)