čtvrtek 19. května 2016

Nejlepší snídaně: ovesná kaše

Ahoj!


Dneska jsem si pro vás připravila zase nějaké to jídlo. Takový menší recept. Myslím si ale, že dost z vás ho zná. Jedná se totiž o ovesnou kaši. Snídám ji dost často, každý den ne, protože někdy jsem prostě líná a nechce se mi s ní dělat. A prostě ještě jsme nepřišla na chuť abych si dala nepovařené. :D Ale třeba jednou ano. Hlavně jsem ráda, že jsem se ke snídání vůbec dokopala. Dřív pro mě bylo nemyslitelné, že bych po ránu do sebe něco nacpala. Vůbec jsme neměla hlad a hlavně chuť. Vždycky se mi zvedal žaludek a já pak jedla až svačinu ve škole. Většinou to dopadlo tak, že mi už při první hodině kručelo v žaludku. A to je velmi příjemné, když je v celé třídě naprosté ticho nebo dokonce píšete písemku. :D



Dnes už si den bez snídaně nedokážu představit. Ráno se na ní vždy těším a také mám dost často po ránu hlad :D takže by to jinak ani nešlo. Ovesnou kaši si připravuji tak, že si do mističky nasypu ovesné vločky a zaliju je mlékem (to abych odhadla množství, nechce se mi to přesně vážit). Pak to přeleju do hrnce a povařím, míchám a míchám, dokud se nevytvoří hustá kaše. Takto uvařenou kaši vrátím zpátky do mističky a dochutím si ji podle chuti. Přidávám do ní jogurt, marmeládu, sušené nebo čerstvé ovoce, oříšky a tak dále a tak dále. Množství variant je nekonečné. Vše závidí jen a jen na vás.



Kaši si můžete udělat i na slaný způsob. Ten jsem ale nezkoušela a asi ani zkoušet nebudu, protože jsem spíše na sladké. A přeci se neochudit o sladkou snídani. Slané si můžu dát k večeři. 


Jak to máte se snídaní vy? Zkoušeli jste ovesnou kaši?

3 komentáře:

Děkuji za každý váš komentář :)